Stembevrijding

Agnes Bergmeijer
Nijmegen

Hoe maak jij je hoorbaar en zichtbaar? Met stembevrijding en/of presentatie-coaching kun je dit onderzoeken. Wat wil er klinken, wat wil er worden gezien. Het ontdekken van je vrije stem is een cadeau aan jezelf. Graag kijk en luister ik met je mee.

Wat is stembevrijding? 

Bij stembevrijding ga je op zoek naar jouw vrije stem. Laten klinken wat er wil klinken, op dit moment. Je stem en jouw muziek de ruimte geven! 

Doormiddel van zelfonderzoek en krachtige lichaamsgerichte oefeningen ontdek je die ruime stem

Iedereen kan zingen!

Als je kunt praten, kun je zingen: Verleng de klinker van het woord 'Ja' en voila, je zingt!!!!

Bij stembevrijding gaat het niet over goed of slecht, zuiver of vals, gaat het niet over techniek! Hoe gaat het nú, nu jij zingt? Daar bij te zijn, daar bij te blijven en daarvanuit klanken te laten ontstaan, precies zoals het in je opkomt!

Ook kan het zijn dat je graag een lied wilt zingen dat al bestaat en je raakt. Ook dat kun je op een stembevrijdende manier benaderen. Daarbij ga je uit van wat jij nu te geven hebt met dit lied en hoe dat zo trouw mogelijk aan jezelf kan klinken.

Zingen in contact

Onder de douche of in de badkamer, of zittend achter het stuur met de muziek keihard aan, durven we vaak nog wel lekker (mee) te galmen. Heerlijk kan dat zijn! In mijn sessies en workshops gaan we kijken wat er gebeurt als je in dit je zingen contact maakt en iemand bijv aankijkt.. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een intens gevoel van verbinding en bevrijding kan geven.  

Je bent van harte welkom

Over Agnes Bergmeijer

Ik hou van lichtheid en speelsheid, werk vanuit eenvoud maar schuw diepgang niet. Mensen die in hun kracht staan, in al hun kwetsbaarheid, daar kijk en luister ik graag naar. Het verhaal achter de dingen is wat mij intrigeert en interesseert. Mijn liefdevolle nieuwsgierigheid drijft mij in mijn werk. Muziek, taal, theater en natuur spelen in mijn leven, naast een ieder de me lief is, een belangrijke rol.

In 1968 ben ik geboren in Eindhoven en opgegroeid in het Brabantse Nuenen. Ik studeerde aan de Toneelacademie Maastricht van 1985 tot 1989.

Opgeleid tot Presentatiecoach/trainer aan de School voor Presentatie-coaching van Arold Langeveld geef ik o.a trainingen en workshops in diverse onderwijs-instellingen en bedrijven in verschillende sectoren. Daarnaast geef ik individuele coaching bij voorbereiding van presentaties en spreek-angst.

In 2016 ben ik de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie gaan volgen en werk sindsdien als stembevrijder. Deze pure en eenvoudige manier om met stem en zang te werken geef ik graag door in mijn cursussen, workshops en individuele lessen.

De afgelopen 30 jaar acteerde en zong ik in diverse producties bij verschillende toneel- en theatergezelschappen. Met tientallen voorstellingen deden we tournees langs alle grote en kleine Nederlandse podia. Ook maakte ik twee keer een aantal maanden een theatertour door de USA en Cananda met de voorstelling: Love that dog, van theatergroep Kwatta. Ik regisseerde diverse (jeugdtheater)producties in zowel het professionele- als amateur-circuit.

Ik treed zingend op met mijn liedjesprogramma Bergmeijer zingt Barbara.


Presentatiecoaching/Stembevrijding Agnes Bergmeijer

Agnes Bergmeijer

Voorstadslaan, 102
6541 SV Nijmegen

Stembevrijding