Jikai-sessies

Jikai Coaching & Qigong
Velp

Een Jikai-sessie leidt je naar een open hart, een ontspannen lichaam en ruimte in het hoofd. Na een Jikai-sessie voel je je lichter en ontspannen. Er is helderheid en je kijkt met nieuwe ogen naar dat wat in jouw leven om aandacht vraagt.

In een Jikai- sessie kom je tot de kern. 

In je hoofd zitten de vragen, overtuigingen, oordelen, zorgen, twijfels en onzekerheid. Je daalt af in je lichaam. Daar zit de ruimte, daar zijn de mogelijkheden en eventuele antwoorden te vinden. 

Dus, van het hoofd verplaatst je aandacht zich naar het lijf. In de weelde van vertraging en verstilling kunnen de zintuigen zich openen en kun je gaan verkennen en erkennen wat er in jou leeft. Door daar woorden aan te geven kom je onder meer uit bij vertrouwen, compassie, je diepe innerlijke weten en heling. 

Na een jikai-sessie voel je je licht en ontspannen. Er is helderheid en je kijkt met nieuwe ogen naar dat wat om aandacht vraagt. Je hart is open, je lichaam ontspannen en er is ruimte in je hoofd.

 

 

 

 

 

 

 

Over Jikai Coaching & Qigong

Mijn naam is Veronica Verhees. Sinds iemand mij verteld heeft dat Veronica ‘het ware gezicht’ betekent is de naam een bron van inspiratie voor me geworden: mijn leven gaat over steeds meer mezelf Zijn en mezelf laten zien. 

De naam Jikai verwijst naar de naam die ik in 2017 van mijn meditatieleraar heb gekregen. Jikai betekent 'oceaan van compassie'. Mooi, hè.  Dit heeft mij geholpen 'compassie' een grotere plaats in mijn leven te geven. In de eerste plaats voor mezelf,  maar ook voor mijn medemens. Compassie betekent met liefdevolle ogen kijken en luisteren naar alles wat we als problematisch ervaren, waar we mee worstelen,  waar we niet uitkomen. 

Het eerste deel van mijn leven lag mijn aandacht buiten mezelf: ik deed mijn best om niet uit de toon te vallen of door de mand te vallen. Ik had meer oog voor de ander dan voor mezelf. Ik had nauwelijks contact met mijn lichaam, weinig contact met mijn gevoelens.  Ik deed veel in mijn leven op wilskracht. Ik was zogezegd 'niet thuis'.  

Toen ben ik in toenemende mate de beweging naar binnen gaan maken. Er ging een wereld voor me open.  Ik heb een aantal mooie reizen gemaakt over de wereld, maar de reis naar binnen is veruit de mooiste reis. Deze reis heet 'thuiskomen in mezelf'. 

Ik heb ontdekt

  • hoe heerlijk het is om mijn eigen dans te dansen en mijn eigen geluid te maken
  • hoe vervullend het is om stil te staan en stil te zitten
  • hoe verrijkend het is om te leven vanuit verbinding met mijn lichaam
  • hoeveel ontspanning en ruimte het geeft om pijn toe te laten
  • hoe ik in contact kan komen met mijn innerlijke wijsheid
  • hoe waardevol het is om mijn hart te laten spreken.

Deze rijkdom gun ik jou ook!

Via Coaching en/of Qigong help ik je graag  om dichter bij jouw authentieke zelf te komen, bij wie jij ten diepste bent. 

 

 


Jikai Coaching & Qigong

Veronica Verhees

Gasthuislaan 67
6883 JB Velp

Jikai-sessies