Shakti workshops, cursussen en bestellingen op maat van bloemenmala's

Tonny, Shakti bloemenmala
Berg en Dal

Bij mij leer je om je creativiteit met bloemen op een subtiele en bijzondere manier te ontplooien. Door op een natuurlijke manier vanuit je gevoel en intuïtie te werken groeit je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt kiezen uit workshops of cursussen.

Ik neem je mee in het proces van subtiel creëren en we kijken wat wil ontstaan. Er wordt in een meditatieve sfeer gewerkt. Het proces is heel uniek en ook mindful. Hierdoor brengt het je zenuwstelsel tot rust en je kunt op een diep innerlijk niveau rust ervaren. Je daalt af, vanuit je hoofd naar je hart wat een gevoel van ruimte geeft. Je kunt jezelf opladen tijdens dit creatieve proces waarin je veel van jezelf kunt leggen. 

Door de kleuren en de bloemen word je vanzelf meegenomen in een vrolijke, enthousiaste stroom van positieve creativiteit. Het maakt niet uit of je ervaring hebt met bloemen of met creatief bezig zijn. Ik begeleid je in een rustige setting van het begin tot aan het einde en stem mijzelf af op jouw wensen en mogelijkheden.

Ook voor diegenen die al bekend zijn met het maken van bloemenmala’s blijft de workshops en cursussen keer op keer weer boeiend. Geen mala is hetzelfde! Er zijn iedere keer weer andere bloemen, kleuren en technieken die ik je kan aanleren. Je maakt een mala naar je eigen persoonlijke smaak en daar kun je eindeloos in variëren.

In de galerij op mijn website zie je veel inspirerende voorbeelden van mala's en ook allerlei toepassingen ervan.

Je vindt er ook verdere informatie over alle workshops en cursussen die ik geef en de reviews & korte reacties die mensen hebben achtergelaten.

Laat je inspireren door het unieke proces met bloemen, kleuren, vormen, patronen en structuren!

Over Tonny, Shakti bloemenmala

Het keerpunt in mijn leven.

Op een bepaald moment in mijn leven wilde ik niet langer alleen maar vanuit mijn hoofd leven. Nadat ik vastliep in de verpleging ging ik meer en meer vanuit mijn gevoel leven en mijn innerlijke stem en hart volgen. Ik kwam in contact met een bloemenmala workshop bij de spirituele gemeenschap Radhadesh. Daar gebeurde iets magisch. Ik werd zo diep geraakt in mijn hart, voelde me sterk in verbinding met mijn ziel en mijn hartenergie ging werkelijk stromen. Het was alsof ik in contact kwam met wie ik diep van binnen werkelijk ben en alsof dat, net zoals een bloem zich ontluikt, tevoorschijn kwam. Ik voelde me helemaal vervult van intense blijdschap en dit groeide alsmaar verder. 

Een spirituele drijfkracht

Mijn verborgen kwaliteiten werden blootgelegd en ik voelde me daar helemaal op mijn plek en in mijn zachte vrouwelijke kracht komen. Subtiliteit, creativiteit, oog voor schoonheid en kleurencombinaties, mijn liefde voor bloemen, vormgeving en het werken met natuurlijke materialen kwamen allemaal aan bod. Niet op zichzelf staand, maar in verbinding met elkaar en een spirituele drijfkracht. Ik voelde me zo intens gelukkig dat ik me gewoon voelde overlopen van geluk. Dit was zo diep en veelomvattend, dat ik het wilde delen en anderen deze ervaring ook wilde gunnen. 

De vrouwelijke energie

Ik ben later gaan voelen wat die spirituele drijfkracht nu eigenlijk was en kwam tot de ontdekking dat het de vrouwelijke energie is die door mij heen werkt. Ik voelde al heel lang het verlangen om mijn vrouwelijke energie meer te laten stromen en het de ruimte te kunnen geven in alles wat ik doe. De shakti! Dat is dan ook de reden waarom ik gekozen heb voor deze naam. Het voelt als een helingsproces om hiermee te mogen werken. Om anderen ermee in contact te mogen brengen via het werken met bloemenmala’s en de mogelijkheid te kunnen bieden om de Shakti bij iedereen, die ermee in contact komt, te laten groeien.

Het enthousiasme en persoonlijke groei bij cursisten

Van hieruit is spontaan het idee geboren om workshops te gaan geven. Al snel ontstond er een clubje vrouwen dat ook wilde leren om een bloemenmala te maken. Ik zie de shakti groeien bij degenen die mijn workshops en cursussen volgen, bij vrouwen en bij mannen. De vrouwelijke kant wordt meer ontwikkeld. Na de eerste workshops waren mensen laaiend enthousiast en al gauw voelde ik dat ik hier veel meer mee wilde en meer kon dan alleen maar leuk delen. Hier zit zo ongelooflijk veel potentie in, dat voelde ik. De ideeën en ingevingen volgden elkaar snel op en de veelzijdigheid wat je met bloemenmala’s kunt doen zorgde voor veel mogelijkheden.

Bestellingen op maat

Zo ben ik ook bestelling bloemenmala’s op maat gaan maken voor bijzondere gelegenheden zoals een verjaardag, een jubileum, een herdenking. Maar ook voor evenementen en ceremonies. In de Vedische traditie kennen we met name drie belangrijke ceremonies namelijk: Geboorte, huwelijk en overlijden.


Shakti Bloemenmala

Tonny Bol

Bisschop Hamerlaan 29
6571 BX Berg en Dal

Shakti workshops, cursussen en bestellingen op maat van bloemenmalas