Bewust duurzaam omgaan met geld

Arnhems Hert
Arnhem

Arnhems Hert bouwt aan een community van bewuste inwoners, ondernemers en organisaties in de regio Arnhem. Wij werken samen aan een betere leefomgeving en een duurzame, lokale en florerende economie. Wij stimuleren een bewuste omgang met geld.

Arnhems Hert is de naam van de gemeenschap waarin ondernemers en inwoners een boost geven aan een florerende en duurzame samenleving. Én het is de naam van ons digitale betaalmiddel. Een positief betaalmiddel dat oneindig rond kan gaan in de regio Arnhem, waardoor lokale ondernemers meer omzet krijgen. De impact verdubbelt doordat het lokale betaalmiddel Arnhems Hert, waarmee jij betaalt ook door de volgende deelnemer weer lokaal en duurzaam besteed wordt binnen onze community, keer op keer op keer.

Voordeel voor iedereen!
Doe mee, versterk de onderlinge samenwerking en creëer verbinding waarbij iedereen ertoe doet. Arnhems Hert is er voor de gemeenschap. Geld is daarbij een middel en geen doel. Wij versterken de lokale handel en jij kunt meer invloed uitoefenen met je geld. Lokale werkgelegenheid en sociale initiatieven voor de regio worden hierdoor gestimuleerd.

Voor ondernemers
Ben jij ondernemer met een hart voor Arnhem én voor een florerende en circulaire lokale economie? Sluit je dan aan bij de snel groeiende groep koplopers van Arnhems Hert. Vergroot je lokale omzet én jouw maatschappelijke impact, en wordt nu lid van Arnhems Hert.

Voor inwoners
Heb jij een duurzaam hart voor de regio Arnhem? Sluit je dan aan bij de groeiende groep vrienden van Arnhems Hert en laat jouw geld spreken. Doe je inkopen voortaan in Arnhems Hert zodat jouw geld in de regio blijft circuleren. Wordt nú lid en je kunt meteen in Arnhems Hert betalen!

Over Arnhems Hert

De oprichtingsdatum van Arnhems Hert is 14 september 2018, 10 jaar na de val van de Lehman Brothers. De val die daarna de financiële wereld en vervolgens ook de reële economie in een diepe crisis meesleurden. Een symbolische dag om een nieuw betaalsysteem in Arnhem te introduceren.

Houwke Ong en Tjwan Oei kwamen tot het inzicht dat ons huidige geldsysteem perverse prikkels kent. Het systeem van rente maakt dat rijken steeds rijker worden en armen arm blijven. Daardoor wordt het verschil tussen vermogenden en niet vermogenden groter en groter. Daarnaast creëert rente schaarste aan geld, en creëert rente de noodzaak tot groei. En groei in een eindige wereld resulteert vroeg of laat in een harde crash.

Ons geldsysteem “overkomt” ons niet. Dat hebben we zelf geconstrueerd. Dat betekent dat we óók in staat zijn een ánder geldsysteem te creëren. Een geldsysteem dat de bovengenoemde nadelen niet kent. Houwke en Tjwan kwamen er achter dat dat soort geldsystemen al bestaan. En dat er communities bestaand die dat soort geldsystemen al toepassen. Zonder rente, en met een groep gebruikers die maatschappelijk welzijn verkiezen boven maximalisering van de winst.

Dát moet dan ook in Arnhem te verwezenlijken zijn, meenden zij. En zo gezegd, zo gedaan en was de oprichting van Arnhems Hert een feit!


Arnhems Hert

Tjwan Oei

Tacanweg 19
6816 TB Arnhem

Bewust duurzaam omgaan met geld