Centrum Celestien - Kristallen & healing

Nienke van der Veen
Nijmegen

Celestien, ook wel de Engelensteen genoemd, is een kristal dat prachtig werkt bij hooggevoeligheid. Het vormt een brug tussen hemel en aarde, helpt met het verkrijgen van nieuwe inzichten, ruimt ongewenste energieën op en brengt licht in het donker.

De werking van kristallen is zeer vergelijkbaar met de werking van bloesems. Kristallen hebben ook allemaal heel specifieke eigenschappen en een eigen trilling die gebruikt kunnen worden ter ondersteuning van processen. Het is belangrijk om een kristal uit te zoeken dat werkelijk bij je past.

Over het algemeen doen de kristallen hun werk heel subtiel. Maar ook heel subtiel kan heel krachtig zijn. Zo kan bijvoorbeeld een stuk rozenkwarts dat in een babykamer staat de baby ‘s nachts veel rustiger maken. Kan een labradoriet een hooggevoelig kind bescherming bieden. Een rodochrosiet kan helpen bij hartepijn. Amethyst kan een ruimte zuiveren. Een rookkwarts kan vervuilde energie afvoeren. Er zijn kristallen die helpen bij het aarden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Al deze mogelijkheden heb ik nog verder verkend in mijn opleiding tot crystalhealer.

Zelf ben ik een enorme kristalliefhebber. Dit is in de loop van de jaren alleen maar steeds sterker geworden doordat ik steeds meer ben gaan voelen wat kristallen allemaal doen. Ik werk dan ook heel graag met ze. Ze hebben een heel zuivere energie en zijn onvoorwaardelijk in hun liefde voor de mens.

Door mijn liefde voor kristallen is mijn praktijkruimte inmiddels ook veranderd in een paradijsje voor kristallenliefhebbers.

Mensen die graag een steen willen kopen kan ik helpen met het uitzoeken van een kristal dat werkelijk bij hen past. Vervolgens kan ik invoelen wat dat kristal voor hen doet en hoe ze hem het beste kunnen gebruiken.

Over Nienke van der Veen

Over Centrum Celestien

De praktijk dankt haar naam aan Nienkes liefde voor kristallen.

Celestien wordt ook wel de Engelensteen genoemd en is een kristal dat prachtig werkt bij hooggevoeligheid. Het werkt als een brug tussen hemel en aarde en helpt met het verkrijgen van nieuwe inzichten, schoonmaak van ongewenste energieën en brengt Licht in het donker. Het is daarmee gelijk ook een mooi symbool voor processen waar mensen doorheen kunnen gaan.

Over Nienke van der Veen

Al vanaf de middelbare school was het duidelijk dat ik de hulpverlening in zou gaan. Na het VWO begon ik met de opleiding ergotherapie. Door de teleurstellingen in de derde jaarstages over hoe medisch en hoe weinig ruimte er was voor de sociale en psychologische kant van het verhaal stopte ik met de opleiding en heb ik de sociale academie gedaan (SPH).

Echter in de loop van de tijd kwamen deze gebieden toch weer steeds meer samen binnen de “alternatieve” opleidingen die ik vanaf zo’n 30 jaar geleden begon te volgen. Ik startte met de kinesiologie. Daarna volgden de voetreflexologie en kristallencurssussen.

Zo ontwikkelde ik ook steeds meer een holistische visie op gezondheid. De samenwerking van lichaam en geest. Anderzijds ontdekte ik ook hoe makkelijk klachten soms werden afgedaan bij mensen omdat het “blijkbaar” tussen de oren zat. Terwijl er dan wel degelijk lichamelijke klachten waren. Allemaal prikkels om me steeds verder te gaan verdiepen in lichamelijke en geestelijke gezondheid en de samenhang daarvan.

Veel verdieping hierin vond ik in de opleidingen die volgden: bloesemtherapie bij Bram Zaalberg (de maker van de Nederlandse bloesemremedies), verdieping van het spiertesten bij Patricia Martinot en craniosacraal therapie bij het Upledger Instituut.

Daarnaast deed ik ook cursussen die weliswaar niet als officiële opleidingen te boek staan, maar die me ook minstens zoveel nieuwe inzichten gaven en nieuwe mogelijkheden lieten zien. Zo volgde ik o.a. de opleidingen bij Fons Delnooz en Patricia Martinot. Zij zijn de schrijvers van bv. de boeken “Het leven is hart” en “Handboek energetische bescherming” en geven hier ook les in. Ook had ik bij hen vele coachingsgesprekken om me deze materie meer eigen te maken. Dit heeft mijn inzicht in de energetische wereld en hooggevoeligheid enorm verdiept. Allerlei nieuwe gereedschappen kon en kan ik nog steeds in mijn rugzak stoppen.

De opleiding visceraal therapie bij het Upledger Instituut gaf ook weer nieuwe mogelijkheden om het lichaam te benaderen. Evenals de verschillende craniomodules die ik bij PCSA volgde.

Daarna kwam de biodynamische craniosacraal therapie in mijn leven. Ik volgde de seminars van Franklyn Sils van het Engelse Karuna Instituut in Nederland. Dat was voor mij echt thuiskomen, de craniovorm die nog het meest bij mij paste. Het is een nog minder bekende vorm van cranio in Nederland, maar die bij steeds meer therapeuten hun hart verovert en in Nederland ook steeds meer voeten aan de grond krijgt. Ik ben blij te kunnen assisteren bij de opleidingsmodules die er nu weer in Nederland gegeven worden..

Ik ben zeer dankbaar dat ik zo vele goede docenten op mijn pad heb gevonden. Ook mede door hun ben ik in staat geweest steeds meer mijn eigen wijsheid te vinden, nieuwe lagen van mijn hart te verkennen en de rijkdom van mijn eigen hooggevoeligheid te vinden.

Ik ben blij zo ook steeds dieper vanuit mijn hart en ziel in mijn praktijk aanwezig te kunnen zijn. Dankbaar om naast anderen op hun pad te mogen staan en ze gereedschappen aan te kunnen geven waarmee ze dichter bij zichzelf en in hun eigen kracht kunnen gaan staan.


Centrum Celestien

Nienke van der Veen

Weezenhof 8240
6536CD Nijmegen

Lid van beroepsvereniging

Centrum Celestien - Kristallen & healing