Ayurveda, VLOW@borstweefselbehandeling, Shambhala mdh, Lichaamsgericht psychotherapie, Dorn wervelco

Mirre praktijk voor Ayurveda & Natuurlijke Geneeskunde
Nijmegen

Behandelingen vanuit de Ayurveda levens-/geneeskunst, Lichaamsgericht psychotherapie, Dorn wervelcorrectie, Shamballa MDH healing, Vlow®borstweefselbehandeling & specialisaties, MSTR Littekenbehandeling en Auriculotherapie.

Als Natuurgeneeskundig en Lichaamsgericht psychotherapeut neem ik waar voor en tijdens de behandelingen de vijf natuurgerichte principes. Wanneer er 1 natuurgericht principe uit balans is dan stagneren de volgende principes en kunnen er klachten en ongemakken onstaan, op fysiek, mentaal, emotioneel niveau en in onze psyche.

De theorie achter de behandelingsmethoden gaan over gezondheid en ziekte, fysiologie en bewustzijn, kruidenpreperaten en dieet en leefstijl. Door het nauwkeurig waarnemen van symptomen en verdere onderzoekingen kan vervolgens een behandelingsmethode worden in gezet. 

Hier kan het gaan over acute of chronische (fysieke) klachten, stofwisselings en psychosomatische klachten.

Indien nodig maak ik gebruik van het VedaPulse systeem. Het Vedapulse systeem bevat verschillende modules die speciaal ontwikkeld zijn om de functionele gezondheidstatus van een persoon te analyseren. Vervolgens wordt er een individueel voedings en supplementen herstelprogramma samengestelt.

Mirre praktijk voor Ayurveda en Natuurlijke Geneeskunde is gevestigd in huisartsenpraktijk Hypericon.
Hypericon centrum Integratieve Geneeskunde is gelegen aan de Berg en Dalseweg 83 in Nijmegen. Behandeling op afspraak. 

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering en uw polis kunnen de behandelingen volledig of gedeeltelijk worden vergoed.
De praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging CAT.

Over Mirre praktijk voor Ayurveda & Natuurlijke Geneeskunde

Mijn naam is Miranda van Zanten (1972). Moeder van 3 kinderen. Mijn passie voor Yoga en hoe Yoga te beleven in het dagelijkse leven is 20 jaar geleden ontstaan. Ik ben opgeleid door mijn toenmalige Yoga docente, Flim van Schelt en gaf ook lessen in haar studio in Alphen aan de Rijn.

In 2009 ben ik verhuisd van het westen van het land naar Gelderland. De yogalessen heb ik vanaf 2010 tot maart 2016 voortgezet in een mooie yogaruimte in Alphen aan de Rijn. Ook zijn er vanaf 2010 twee yogagroepen gestart in Wijchen en Nijmegen.

Naast het geven van Yoga lessen en massage trainingen werk ik zelfstandig als Natuurgeneeskundige therapeut (vanaf 2005) in huisartsenpraktijk Hypericon in Nijmegen, tevens Centrum Integratieve Geneeskunde. Ik geef onder andere therapie vanuit de Ayurveda levens-/geneeskunst,Lichaamsgericht psychotherapie, Dorn wervelcorrectie en Shamballa MDH healing, Vlow®borstweefselbehandeling MSTR Littekenbehandeling, Auriculotherapie.

Training in Ayurvedische massage: deze training in de Ayurvedische massage van Harish Johari geef ik al ruim tien jaar. Opgezet samen met Flim van Schelt. Deze training ben ik voort gaan zetten in cursus centrum Umai in Alphen aan de Rijn en van 2007-2013 als docente bij Massage In Beweging in Alphen aan de Rijn. Momenteel worden de trainingen voortgezet in Nijmegen.

Mijn opleiding voor de Hatha Yoga ligt o.a bij de Saswitha Stichting, school voor Yoga en Wijsbegeerte en mijn ervaringen in mijn dagelijks leven.

De Ayurvedische massage opleiding heb ik eveneens bij de Saswitha Stichting gedaan. De verdiepingsopleiding bij Drs Alaknanda Roa. Adem, Meditatie en Healing bij Hen Straver. Dorn Therapie bij het Dorn Instituut te Ommen. Yoga en Ayurveda Health opleiding in Belgie. 

Als er gevraagd word wat spiritualiteit voor mij betekent: spiritualiteit is voor mij Aarden, vanuit deze geaardheid je oprichten naar boven (universum) om zo de juiste kennis en wijsheid te mogen ontvangen. En vanuit deze twee uitersten aarden en oprichten zal ons hart worden geopend. Hoe dieper de geaardheid, hoe subtieler de verbinding met de kosmos en wees in Liefde vanuit het Hart. De sleutelwoorden die mij elke dag bijblijven als woorden van Avatar Babaji (Haidakhan): Waarheid, Eenvoud en Liefde.

Namasté, Miranda


Mirre praktijk voor Ayurveda & Natuurlijke Geneeskunde

Miranda van Zanten

Berg en Dalseweg 83
6522BC Nijmegen

Lid van beroepsvereniging

Ayurveda, VLOW@borstweefselbehandeling, Shambhala mdh, Lichaamsgericht psychotherapie, Dorn wervelco