Lichaamsgerichte psychotherapie

Jesse Boon
Nijmegen

Wil jij meer jezelf worden? Loop je rond met persoonlijke vragen of gevoelens waar je in vast zit? Ik bied individuele sessies lichaamsgerichte psychotherapie en lichaamswerk in groepen- gericht op persoonlijk onderzoek. Welkom!

Een hoofd op pootjes, zo lijken we soms door het leven te stappen. Opgeslokt door gedachten, overtuigingen en beperkende patronen. Soms opgesloten in ons lijf. Maar hoe zou het zijn om een ruimere, vollere versie van jezelf te leven?

Sessies
In individuele sessies lichaamsgerichte psychotherapie begeleid ik je bij vragen waar je mee rond loopt of gevoelens waar je in vast zit. Je lijf is daarbij een belangrijke ingang: het is een bron van informatie en heling. Lichaamsgerichte therapie is openend. Dat betekent dat er pijnlijke gevoelens naar boven kunnen komen. Vaak is dat nodig om het diepere contact met jezelf te herstellen. Maar als er eenmaal meer verbinding ontstaat, kan lichaamsgerichte psychotherapie kan ook leuk en bevrijdend zijn.Een sessie is altijd een gezamenlijk onderzoek. Ik werk met adem, bio-energetische oefeningen en kleine opstellingen. Veiligheid in de therapeutische relatie is altijd het uitgangspunt. Het enige wat je nodig hebt, is nieuwsgierigheid naar jezelf. 

Praktisch
Sessies vinden plaats in het Cordium in Nijmegen. Afhankelijk van je zorgverzekering kom je in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging SBLP en koepelorganisatie RCBZ.

Kennismaken
Ben je nieuwsgierig en wil je graag een keer kennismaken? Ik bied een gratis afspraak van 30 minuten om samen jouw vraag te verkennen. Dat kan ook online. 

Groepen
Regelmatig start ik groepen waarin we lijfwerk en persoonlijk onderzoek doen. Bekijk mijn website voor actueel aanbod! 
 

Over Jesse Boon

Ik ben Jesse Boon, geboren in 1975 in Amsterdam. Ik ben vrouw, moeder van twee kinderen, enthousiast over mijn vak en de rijke leerweg die ik heb mogen doorlopen. Ik heb een achtergrond in communicatie, maar werd gaandeweg nieuwsgieriger naar de diepere beweegredenen van ons mens-zijn. Ik deed een coachingsopleiding bij Phoenix in Utrecht (NLP, transactionele analyse en systemisch werk) en ontdekte daar de rijkdom van het 'niet-weten', de taal van ons lijf. In 2019 begon ik de vakopleiding Integrated Psychotherapy bij Bodymind, waar ik inmiddels ben afgestudeerd. 

Mijn lijf is inmiddels mijn thuisbasis geworden. Het toelaten van mijn 'ik' en het vergroten van mijn lichaamsbewustzijn heeft me dieper in contact gebracht met mijn liefde voor het leven. Ik ervaar het als een voorrecht om hiermee te mogen werken. Het is prachtig om te zien hoe processen zich als vanzelf ontvouwen als we ons lichaam, in een veilige bedding, de weg laten wijzen. Ik begeleid je daar graag bij. 

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Ik heb een hond, katten, een grote tuin. Ik zwem graag buiten, wandel en hou van dansen. In groepen zet ik graag mijn DJ-skills in, want muziek kan heerlijk ondersteunend zijn bij het ervaren van onze binnenwereld. Ik heet je van harte welkom! 


Jesse Boon - lichaamsgerichte psychotherapie & training

Jesse Boon

Victor 42
6541 LM Nijmegen

Lid van beroepsvereniging

Lichaamsgerichte psychotherapie