LANDSMID / Snoeien is vooruitzien

André Claassen
Beuningen

Landsmid smeedt verbindingen op het platteland tussen partijen (mensen) die elkaar maar moeilijk vinden. Snoeien is Vooruitzien snoeit bomen en struiken op zo'n manier dat de boom erop reageert door in de gewenste vorm te groeien.

Landsmid

LANDSMID smeedt verbindingen op het platteland en levert zo een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling ervan. Het kunnen verbinden van verschillende belangen op het platteland is dé kracht van LANDSMID. Door goed te luisteren, dóór te vragen én een creatieve analyse van doelen en randvoorwaarden brengt LANDSMID nieuwe samenwerking binnen handbereik. LANDSMID is inhoudelijk thuis op het raakvlak van natuur & landschap, cultuurhistorie, landbouw, leefbaarheid en recreatie, maar kan ook bruggen slaan naar andere sectoren.

Snoeien is Vooruitzien

Iedereen kan takken afzagen, snoeien is een vak. De groei van bomen en struiken is grotendeels afhankelijk van de soort, van de bodem en van lichtinval. Ik luister naar jouw wensen, bekijk de boom en bepaal vervolgens hoe ik ga snoeien. Het gaat erom met de snoei de gewenste reactie van de boom op te roepen.

Ik stuur de groei van de boom/struik zoals jij wilt, door de juiste takken op het juiste moment op de juiste manier af te zagen/knippen. Met mijn hulp komt je boom/struik in het gewenste model. Ook voor gezonde fruitbomen.

Veel heggen zijn veel te breed (de binnenkant is dood), hebben een dichte bovenkant en de rest is transparant. De (vlecht-)heggen zie ik verzorg blijven smal en zitten over de hele hoogte vol blad hebben.

Over André Claassen

Mijn liefde voor het platteland is vast en zeker in mijn jeugd ontstaan, toen ik opgroeide op het fruitbedrijf van mijn ouders. Voor mij is het platteland zo mooi omdat het verschillende elementen op een dynamische manier herbergt: rust, (cultuur)historie, natuur & landschap en (agrarische) bedrijvigheid. Juist deze combinatie maakt het zo bijzonder. En we mogen gerust ons best blijven doen om dat zo mooi te houden, het wordt steeds duidelijker dat leefbaarheid en omgevingskwaliteit belangrijke economische factoren zijn geworden. Ik werk er dan ook graag aan mee om de kwaliteit van het platteland te versterken.

Vanuit een heldere missie werk ik graag doelgericht aan de versterking van het platteland. Door mijn open houding maak ik makkelijk contact met mensen met verschillende achtergrond en opleiding. Hierbij ben ik ondernemend, leergierig en niet bang om vragen te stellen. Ik heb een sterk analyserend vermogen en herken snel knelpunten en mogelijke oplossingen. Ik kan het conceptuele vertalen naar het praktische. Bij belangentegenstellingen zoek ik naar doortastende en haalbare oplossingen die recht doen aan die verschillende belangen. Ik neem graag het voortouw om doelen en gemaakte keuzes uit te dragen en op een zakelijke en praktische wijze om te zetten in activiteiten.

Door 15 jaar ervaring bij vijf verschillende werkgevers heb ik het platteland vanuit verschillende invalshoeken kunnen meemaken. Na een voorzichtige start (naast een baan) heb ik begin 2010 ontslag genomen om full-time aan LANDSMID te kunnen werken. Daardoor kan ik nu werken op een manier en aan onderwerpen die mij voldoening geven en bijdragen aan een mooi platteland.


LANDSMID / Snoeien is Vooruitzien

André Claassen

Kloosterstraat 5-B
6641 KW Beuningen

LANDSMID / Snoeien is vooruitzien