De Natuurmakerij - Duurzame Hovenier

Maron Dekkers
Nijmegen

Duurzaam hoveniersbedrijf De Natuurmakerij wil er aan bijdragen dat het hele rijk van Nijmegen op een duurzame en verantwoorde manier vergroent. Met veel liefde en passie vormen wij uw tuin om tot een bij- en vlindervriendelijke plek!

De Natuurmakerij is een duurzaam hoveniersbedrijf gevestigd in Nijmegen. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen waarbij de focus ligt op biodiversiteit. Dit omdat wij de visie hebben dat ook uw tuin de potentie heeft om een plek te zijn waar flora, fauna en mensen samenkomen. De natuur staat onder druk. Maar u kunt bijdragen door te kiezen voor een tuin van de Natuurmakerij. Door te kiezen voor een tuin van de Natuurmakerij kiest u voor een gezonde natuurlijke omgeving. 

Inheemse beplanting

Bij een duurzame tuin hoort een goed beplantingsplan. Wij hebben een grote voorliefde voor onze eigen inheemse planten. Deze passen wij dan ook graag toe in tuinen. Dit omdat deze afgestemd zijn op onze bestuivers en zich door de jaren heen hebben aangepast aan ons klimaat. Dit garandeert dus een stevige basis voor uw tuin.

Duurzame materialen

Duurzame, schone materialen vinden wij erg belangrijk. Dit omdat voor bepaalde houtsoorten tropische bossen gekapt worden. Deze worden vele kilometers verscheept of zelfs gevlogen. Wij gebruiken uitsluitend harde hout soorten die uit Europa komen en worden gewonnen uit duurzaam beheerde bossen.

Unieke ontwerpen

Samen met u bedenken wij uw tuin. Bepaalde elementen die wij graag gebruiken zijn ronde vormen (of deze af te zetten tegen rechte lijnen), hoogte verschillen en we kijken altijd of het mogelijk is om materialen te hergebruiken om zo circulair mogelijk te werken.

Kijk op de website van De Natuurmakerij voor veel voorbeelden van reeds uitgevoerde projecten. U kunt daar ook contact met ons opnemen. Graag tot dan!

Over Maron Dekkers

De oprichter van en drijvende kracht achter De Natuurmakerij is Maron Dekkers. Naast zijn passie voor natuur, groen en beestjes, organiseert hij wereldmuziekevenementen via stichting Baobab Music en cureert hij een maandelijkse show bij het Nijmeegse Open Source Radio.


De Natuurmakerij

Maron Dekkers

Johannes Vijghstraat 11
6524 BN Nijmegen

De Natuurmakerij - Duurzame Hovenier