Burnout Coaching (buiten)

IK coaching - Yvonne Koobs
Nijmegen

Je bent niet meer aan het werk, voelt je opgebrand. Je zoekt naar balans. Je wil weer genieten van het leven en energiek de dingen doen waar je echt zin in hebt, maar het ontbreekt je aan kracht... Ik help je om je burn-out de baas te worden!

Je bent niet meer aan het werk, voelt je opgebrand. Je zoekt naar balans. Je wil weer genieten van het leven en energiek de dingen doen waar je echt zin in hebt, maar het ontbreekt je aan kracht.

Ik help je om je burn-out de baas te worden!

Misschien vind je de eerste stappen moeilijk, maar samen kunnen we die zetten.

Denk je wel eens wat is er aan de hand met mij?

Je ging altijd fluitend naar je werk. Heerlijk om met je collega’s klussen te klaren. Maar zo langzaam maar zeker veranderden er (kleine) dingen. Je kreeg je werk niet meer af, je bent steeds harder gaan werken om alles gedaan te krijgen.

Als je in de spiegel keek, zag je de glimlach op je gezicht niet meer. Je hebt steeds meer je grenzen verlegd. Pauzes overgeslagen, overwerken en soms ook nog in het weekend, alles heb je gedaan omdat het moest (van jezelf). En wat kreeg je ervoor terug? Niet de waardering die je graag had willen hebben, niet een schouderklopje of dat project dat je graag wilde.

Nee, je werd alleen maar moe, en niet een beetje moe, maar zo moe dat je niets meer kunt. Je zit thuis en mist je werk, je bent alleen. Eigenlijk wil je graag praten over wat er aan de hand is, maar dan wel met iemand die je echt begrijpt. Want dat mis je.

Herken je dit?

  • je bent alleen nog maar moe en hebt nergens meer zin in; je wil alleen maar slapen, maar echt uitrusten doe je ook niet.
  • je voelt je schuldig dat je niets doet en vooral dat je nu niets kunt, omdat alles je teveel is.
  • je merkt dat je niet veel kunt hebben en snel boos wordt, je vindt zelfs dat je kinderen teveel lawaai maken.
  • je huilt snel, omdat je echt niet meer weet wat je moet doen en je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt. Je herkent jezelf niet meer.
  • je schaamt je omdat je niet aan het werk bent, je stelt anderen teleur, je faalt. Want jij was toch degene die alles kon en wel tien ballen tegelijk in de lucht kon houden?
  • je hebt ook geen zin meer om altijd maar over je burn-out te praten. Eigenlijk wil je dat wel, maar je wilt je vrienden er ook niet mee vervelen.

En nu?

Als je eerlijk bent, heb je jezelf al veel te lang uitgeput. Langzaam maar zeker zak je steeds verder weg.

Je kunt ervoor kiezen om af te wachten, maar weet dan dat je klachten chronisch kunnen worden.

Dat het nóg langer duurt voordat je hersteld bent. Als je niets doet, kun je bijvoorbeeld last krijgen van chronische hoofdpijn, en op het mentale vlak ligt een depressie op de loer.

Ook al heb je nu weinig energie, dit is hét moment om in beweging te komen.

En ik beweeg met je mee!

Over IK coaching - Yvonne Koobs

Ik werkte veel, soms meer dan 40 uur. Ik was altijd bezig en had ook overal tijd voor. Collega's uit de brand helpen, sporten, leuke dingen doen naast mijn werk, natuurlijk!

Ik genoot ervan dat ik zoveel kon en dat mensen mij nodig hadden. Ik kreeg drie kinderen en werkte nog steeds fulltime. Het was enorm puzzelen om alles geregeld te krijgen, maar het lukte iedere keer. En daar was ik best trots op. Natuurlijk kun je alles, als je maar wil dacht ik altijd.

Maar toch kwam er een moment waarop het niet meer lukte. Mijn moeder werd ernstig ziek en ik wilde er voor haar zijn. Werken, het gezin en mantelzorg(en), dat kon ik echt niet allemaal tegelijk. Ik zat ineens thuis. Van een energieke duizendpoot was ik veranderd in een boze bankhanger. Ik had totaal geen energie meer en was heel erg moe. Ik herkende mezelf echt niet meer.

Tijd om in de spiegel te kijken en eerlijk te zijn naar mezelf. Waar krijg ik energie van en waar moet ik echt op de rem trappen? Ik heb mezelf opnieuw leren kennen.

Hardlopen heeft me gered zou je kunnen zeggen. Ik heb gemerkt dat ik door het hardlopen zowel kan ontladen als ook kan opladen. Sterker nog, als ik een tijdje niet hardloop (of sport) merk ik dat meteen aan mijn humeur!

Heel bewust heb ik gekozen om mensen te helpen mentaal en fysiek weer fit te worden, om te leren beter voor zichzelf te zorgen zodat ze weer trots kunnen zijn op wie ze zijn en weer zin krijgen om zich in te zetten voor hun passie.


IK coaching

Yvonne Koobs

Stationsplein 26
6512 AB Nijmegen

Burnout Coaching (buiten)