Qigong

Jikai Coaching & Qigong
Velp (gld)

De zachte eenvoudige bewegingen uit de Qigong dragen bij aan een gezond lichaam, brengen je dicht bij jezelf in het hier en nu, ze geven ontspanning en balans van lichaam en geest. Qigong is thuiskomen bij jezelf.

Qigong is een tweeduizend jaar oude Chinese bewegingskunst. Qi is kortweg energie. Gong is vaardig worden, toewijding geven aan. 

Qiqong betekent meester worden over energie. Het is een meditatieve bewegingsvorm waarbij lichaamshouding, visualisatie en gerichte oefeningen helpen om energie vrij door het lichaam te laten stromen. Blokkades - zoals pijn en stijfheid - nemen af. Het zelfhelend vermogen van het lichaam neemt toe.

Qigong draagt bij aan een flexibel en krachtig lichaam en geeft ontspanning van en verbinding tussen lichaam en geest. Hierdoor ontstaat rust en helderheid. Het lichaamsbewustzijn wordt groter. 

​Na jarenlang geworsteld te hebben met vermoeidheid, voel ik me dank zij Qigong weer helemaal fit en heb ik geen klachten meer aan nek, schouders en rug.

​Wat Qigong mij bovenal geeft is de ervaring van ‘thuis zijn bij mezelf’, het bewonen van mijn lichaam. Dit is een verrijking van mijn leven.

De lessen bestaan uit eenvoudige oefeningen met veel herhaling. Juist de herhaling geeft een enorme verdieping. De bewegingen zijn zacht en natuurlijk. De vorm van Qigong waarin ik ben opgeleid is Zhineng Qigong.

Over Jikai Coaching & Qigong

Mijn naam is Veronica Verhees. Sinds iemand mij verteld heeft dat Veronica ‘het ware gezicht’ betekent is de naam een bron van inspiratie voor me geworden: mijn leven gaat over steeds meer mezelf Zijn en mezelf laten zien. 

De naam Jikai verwijst naar de naam die ik in 2017 van mijn meditatieleraar heb gekregen. Jikai betekent 'oceaan van compassie'. Mooi, hè.  Dit heeft mij geholpen 'compassie' een grotere plaats in mijn leven te geven. In de eerste plaats voor mezelf,  maar ook voor mijn medemens. Compassie betekent met liefdevolle ogen kijken en luisteren naar alles wat we als problematisch ervaren, waar we mee worstelen,  waar we niet uitkomen. 

Het eerste deel van mijn leven lag mijn aandacht buiten mezelf: ik deed mijn best om niet uit de toon te vallen of door de mand te vallen. Ik had meer oog voor de ander dan voor mezelf. Ik had nauwelijks contact met mijn lichaam, weinig contact met mijn gevoelens.  Ik deed veel in mijn leven op wilskracht. Ik was zogezegd 'niet thuis'.  

Toen ben ik in toenemende mate de beweging naar binnen gaan maken. Er ging een wereld voor me open.  Ik heb een aantal mooie reizen gemaakt over de wereld, maar de reis naar binnen is veruit de mooiste reis. Deze reis heet 'thuiskomen in mezelf'. 

Ik heb ontdekt

  • hoe heerlijk het is om mijn eigen dans te dansen en mijn eigen geluid te maken
  • hoe vervullend het is om stil te staan en stil te zitten
  • hoe verrijkend het is om te leven vanuit verbinding met mijn lichaam
  • hoeveel ontspanning en ruimte het geeft om pijn toe te laten
  • hoe ik in contact kan komen met mijn innerlijke wijsheid
  • hoe waardevol het is om mijn hart te laten spreken.

Deze rijkdom gun ik jou ook!

Via Coaching en/of Qigong help ik je graag  om dichter bij jouw authentieke zelf te komen, bij wie jij ten diepste bent. 

 

 


Jikai Coaching & Qigong

Veronica Verhees

Gasthuislaan 67
6883 JB Velp (gld)

Qigong