26mei 2024
Kirtanmiddag Berg en Dal

Tonny Bol - Puspasara
Berg en Dal

De Kirtangroep Berg en Dal organiseert weer hun maandelijkse spirituele muziekmiddag op 26 mei. De verschillende melodieën op de maha mantra worden langzaam opgebouwd en uiteindelijk wordt het een uitbundig feest. Iedereen is van harte welkom!

De Kirtangroep Berg en Dal organiseert weer hun maandelijkse spirituele muziekmiddag op 26 mei.
Zoals altijd is er een vaste kern die de kirtan draagt, maar elke keer komen er mensen die zo’n bijzonder inspirerende middag voor het eerst willen meemaken. Iedereen is van harte welkom!

Wat is Kirtan?
Kirtan is een vorm van mantrazingen waarbij in wisselzang gezongen wordt. Dat betekent dat de voorzanger een regel van de mantra zingt en de andere aanwezigen deze regel herhalen. Door het herhalen van de mantra kom je steeds dieper in je meditatie, dit kun je het best bewerkstelligen door één mantra lange tijd te herhalen. In deze tijd is de meest geschikte en meest krachtige mantra de Maha Mantra. Er worden verschillende melodieën gezongen die zo zijn gekozen dat ook mensen die voor het eerst komen deze snel kunnen meezingen. Door het gezamenlijk zingen ontstaat altijd een bijzondere energie.

De kirtan wordt traditioneel begeleid door harmonium, tanpura, kartals (kleine bekkentjes), mrdanga (tweezijdige trommel) en andere ritme-instrumenten. Bij elke nieuwe melodie wordt de kirtan rustig begonnen, maar zodra iedereen de melodie kan meezingen gaat het tempo en intensiteit omhoog, wat uiteindelijke altijd weer een uitbundig muzikaal feest wordt!

Tijd: 14:00 tot 16:30 uur.

Inloop: vanaf 13:45 uur. 

Pauze: Halverwege met thee en wat lekkers erbij en na afloop is er heerlijke verse soep met vers gebakken brood.

Aanmelden is noodzakelijk: namahatta.kirtangmail of bel/sms/app 0630883292

Entree: Donatie

De kirtans worden in principe op elke derde zondag van de maand georganiseerd.

Informatie

26 mei 2024 | Inloop vanaf 13:45 uur tussendoor pauze met thee en lekker. Verse maaltijdsoep met superlekker vers gebakken brood na afloop
14.00 - 16.30
0,00 Donatie is welkom

Waar?

Huiskamer
Bisschop Hamerlaan
6571 BX Berg en Dal

Contact

Kirtanmiddag Berg en Dal