26jul 2024
Rondje Zachtheid - maandelijkse wandeling op weg naar compassie en positiviteit

Astarte Rituelen & Ceremonies
Ooypolder

Op de laatste vrijdag van de maand een rondje wandelen met gelijkgestemde positieve mensen. We starten met een gedicht/gespreksonderwerp en gaan al gezellig keuvelend een uurtje lopen door de Ooypolder. Weet je Welkom!

Op de laatste vrijdag van de maand wandelen met gelijkgestemde positieve mensen. Een initiatief van Boudewijn Betzema, dichter uit Deventer, sinds juni 2023.  Dit initiatief vindt nu ook navolging in Nijmegen.

Ritueelbegeleider Esther Zawiolkowski heeft vanaf september 2023 dit wandelrondje in Nijmegen neergezet. We vertrekken om 14.00 uur en wandelen al gezellig keuvelend een uurtje door de Ooypolder. Verzamelpunt: de wandelbrug Ooypolder op de Kaaij. En bij hoogwater de ingang van museum de Bastei.

Boudewjn Betzema, voormalig troostdichter voor verdrietige mensen, was geraakt door de uitzending van College Tour met Sigrid Kaaij die als politica zozeer bedreigd wordt dat haar gezin eronder leidt. Boudewijn wilde een gebaar maken; de meeste mensen willen immers het goede voor zichzelf en de mensen in hun omgeving. Daarom heeft hij in juni 2023 Rondje Zachtheid geintroduceeerd in Deventer. Een maandelijks terugkerende wandeling op de laatste vrijdag van de maand. Verzamelen op een vaste plek op een vaste tijd en kijken wie mee gaat. Het Zwaan Kleef Aan principe. Het is bedoeld als een extra zetje om na te denken over zachtheid, liefde en mededogen. Hoe kun jij een positieve bijdrage maken aan het geheel? Misschien de wereld een heel klein beetje verbeteren? Daar praten we over tijdens een wandeling.

Er zijn inmiddels wandelrondjes in 20 plaatsen in Nederland en 1 in Belgie. De initiatieven groeien.

Ook in Nijmegen is de interesse groeiend met nu 8 deelnemers per keer. Loop je ook een keertje of twee mee? Weet je welkom!

Informatie

26 jul 2024
14.00 - 15.00
0,00

Waar?

Brug naar de Ooypolder/De Kaaij

Ooypolder

Contact

Rondje Zachtheid - maandelijkse wandeling op weg naar compassie en positiviteit